בניה קונבנציונלית
בנייה קונבנציונלית – אחת משיטות הבנייה הפופולאריות ביותר
הבנייה הקונבנציונאלית היא אחת משיטות הבנייה הנפוצות ביותר בימינו. השיטה מתבססת על עבודה עם בטון מזוין. חומר זה מיוצר על ידי שילוב בטון עם רשתות פלדה, מוטות פלדה או חומרים אלסטיים אחרים. השילוב יוצר חומר מאוד חזק שמתאים לבניית מבנים בכל הגדלים. נוסף על הבטון המזוין משתמשים בפלדה חזקה.
על אף שמדובר בשיטת הבנייה הנפוצה ביותר בישראל, אנשים רבים עדיין לא מכירים אותה כמו שצריך. סביר להניח שאתם קוראים את המאמר הזה, ברגע זה ממש, בתוך בניין שנבנה על בשיטת הבניה הקונבנציונלית. כדאי להכיר את שיטת הבנייה הזו משום שיכול מאוד להיות שכשתרצו לבנות בית או נכס משלכם תצטרכו להשתמש דווקא בה. על מנת להקל עליכם, אספנו את כל המידע חשוב לדעת אודות בניה קונבנציונלית לתוך מאמר אחד כך שתוכלו למצוא כאן את כל מה שאתם צריכים לפני שתתחילו בבנייה.
בנייה קונבנציונלית חומרים
כמובן שבניין לא יכול להתקיים אך ורק מבטון ומפלדה. כאשר עובדים לפי שיטת הבנייה הקונבנציונאלית הפועלים מביאים את כל חומרי הבנייה לאתר ותהליך הבנייה מבוצע במהירות המרבית תוך שמירה על הבטיחות של כל המעורבים. אנו ב"פיתוחי חותם" עובדים עם ספקי חומרי הבניין הגדולים ביותר בכל חלקי הארץ ומבטיחים שינוע ואספקת חומרים במהירות מרבית אל האתר תוך תיאום אופטימלי עם מנהל העבודה בשטח. עבודת הבנייה כוללת: חפירה של יסודות, הרכבה של יציקות בטון, הרכבה של טפסנות (תבניות אליהן מוכנס הבטון) ותבניות עץ. חשוב לדעת כי על מנת לבצע בנייה קונבנציונלית נכונה יש צורך בחדירה מסוימת אל תוך האדמה, כך שחשוב לבדוק כי אתם מבצעים את עבודות הבנייה על קרקע שתוכל לעמוד במשימה בהצלחה.
ביצוע עבודות אלו ותוכניות העבודה השונות הינן כפופות לאישור מהנדס העבודה של חברת פיתוחי חותם או למהנדס קונסטרוקטור מטעם הלקוח. בכל שלב בבנייה מגיע מהנדס מטעם החברה לבדוק ולאשר את שלבי העבודה השונים. כל הקירות נבנים בבלוקים שהוסכמו מראש (איטונג, בלוק שחור, פלטות בטון וכו'). במרבית המקרים הבלוקים שאיתם נעבוד יהיו בלוקים בעובי של כ-20 סנטימטרים שישמרו עליכם בתוך המבנה מצד אחד ועל שלמות המבנה החיצוני מצד שני.
חסרונות ויתרונות בבנייה הקונבנציונלית
חסרונות:
על אף כל היתרונות המשמעותיים של הבנייה הקונבנציונלית, יש לה גם מספר חסרונות. חיסרון משמעותי של שיטת הבנייה הקונבנציונלית הוא שהיא איטית יותר ביחס לשיטת הבנייה המודרנית. בעוד ששיטות אחרות חוסכות את זמן הבנייה בכ-30 אחוזים, שיטת הבניה הקונבנציונלית היא שיטה מעט איטית יותר, בעיקר בגלל הזמן שצריך לחכות לכל חומרי הגלם שיגיעו למצב הטוב ביותר שיאפשר לנו להשתמש בהם לבנייה.
חסרון נוסף של שיטת הבניה הקונבנציונלית היא שהיא עבודה מאוד רועשת שמייצרת לא מעט לכלוך. כביכול זו לא נשמעת כמו בעיה שאמורה להעסיק את הלקוחות, אך היא לחלוטין יכולה להשפיע לאנשים הגרים בסמוך לאזורי הבנייה ולפגום באיכות חייהם במשך העבודות. לצערנו, לא פעם רעש ולכלוך יכול להוביל לסכסוכי שכנים לא קטנים אודות הרעש והלכלוך שמצטבר ברחוב, כך שזהו פקטור שחשוב לקחת בחשבון.
יתרונות:
לשיטת בנייה זו קיימים מספר יתרונות שמשאירים אותה שחקנית חזקה בתחום הבנייה. אחד היתרונות הבולטים של הבנייה הקונבנציונלית היא עלויות חומרי הבנייה. בהשוואה לשיטות בנייה אחרות הנהוגות בארץ, חומרי הבנייה שמשמשים את הבנייה הקונבנציונלית זולים בצורה משמעותית. מדוע? משום שחומרי הגלם העיקריים בבנייה הקונבנציונלית הם חול ומלט – חומרים שקיימים בארץ בשפע ונמכרים במחירים משתלמים. המחיר הזול של חומרי הגלם מאזן את עלות שכר העבודה ויוצר עלות שווה לעלות הבנייה בשיטה המודרנית, ולעיתים אף עלות נמוכה יותר בעשרות אחוזים.
כמו כן, תהליך תכנון הקונסטרוקציה מהיר יותר ולכן זול יותר. הבנייה מתאפיינת בגמישות יחסית – אפשר לשנות אותה באמצע הפרויקט, להוסיף חללים חדשים שלא חשבתם עליהם בשלב התכנון הראשוני ולשלב קירות גבס בתוך המבנה. יתרה מזאת, ניתן לשלב בין החומרים הקבועים ובין חומרים נוספים ולקבל תוצאות ייחודיות. תוכלו לשלב עץ, מתכות שונות וגבס בתוך תהליך הבנייה ובכך לקבל נכס יפיפה שמשלב את מיטב חומרי הבנייה שיש למדינת ישראל להציע.
יתרון שלישי שיש לבנייה הקונבנציונלית על פני שיטות בנייה נפוצות אחרות היא הפשטות שלה. השיטה הקונבנציונלית פשוטה ביחס לשיטות בנייה אחרות והיא מאפשרת מהירות פעולה שלא מתקבלת בשיטות מתחרות.